Dierproefvrijnl

Heb jij ook als goede voornemen om in 2024 volledig over te stappen op de dierproefvrije lifestyle? Misschien ben je er al mee bezig maar kun je nog wat extra hulp gebruiken. Of misschien begin je bij 0 en heb je geen flauw idee waar je moet beginnen. Hier mijn antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Wat doe ik met mijn cosmetica die op dieren is getest maar die ik al had?

Dit is een vraag die ik vaker voorbij zie komen. “Moet ik mijn spullen wegdoen?" In de prullenbak gooien vind ik ook zonde.” Dit ben ik met je eens! Het overstappen op dierproefvrije cosmetica is niet iets wat je snel even doet, vaak is dit een proces van kleine aanpassingen. Bij mij in het begin ook net zo, en toen ik al mijn cosmetica had verwisseld voor dierproefvrije varianten kwam ik erachter dat schoonmaakmiddelen ook nog op dieren worden getest, zo blijf je bezig en gaat het onderzoek verder…

Mijn advies is altijd om de producten die je al hebt gekocht op te maken, en deze simpelweg niet opnieuw te kopen. Je hebt de producten toch al in huis en het weggooien ervan verandert helaas niks meer en is alleen maar extra verspilling. Mocht je echt meteen over willen stappen en wil je van je producten af, dan is mijn advies om ze niet weg te gooien maar te doneren zodat ze toch nog gebruikt worden.

Wanneer is een merk écht dierproefvrij?

Veel merken claimen dierproefvrij te zijn, maar laten niet het hele plaatje zien. Dat is super misleidend en verwarrend. Zo beweren ze ZELF niet op dieren te testen, maar betalen ze vervolgens wel anderen om het vóór hun te doen. Op mijn website vind je een lijst terug met merken die dierproefvrij zijn, en aan al mijn eisen voldoen. Ik vraag altijd de gehele verklaring op, dus ook met betrekking tot bijvoorbeeld de leveranciers of derde partijen. Een merk is in mijn ogen dierproefvrij als:

Betekent vegan hetzelfde als dierproefvrij?

Nee! Dit is een misvatting die vaak gemaakt wordt. Op het moment dat er in groene letters ‘vegan’ op de verpakking staat, denken veel mensen dat het meteen ook een diervriendelijk merk is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Vegan betekent niet meteen dierproefvrij en andersom geldt hetzelfde. 

Wat houdt de pagina “pas op” in op jouw website?

Op de pagina “pas op” vind je de merken die ik persoonlijk vermijd. Dit kan zijn omdat ze bijvoorbeeld bewezen op dieren testen, een oncomplete of onvolledige verklaring geven of simpelweg zwijgen over hun status met betrekking tot dierproeven. Bij twijfel zal ik een merk altijd vermijden, maar het is natuurlijk helemaal aan jou of je een bepaald merk support of niet.

Welke logo’s zijn betrouwbaar?

Aansluitend op de valse verklaringen, zijn er ook genoeg merken die onofficiële en dus neppe logo’s op hun verpakkingen zetten. Maar welke logo’s zijn dan wel betrouwbaar? Zie deze blogpost voor de drie belangrijkste logo’s op een rijtje. 

Bij vragen kun je me altijd een berichtje sturen via mijn social media of mijn e-mail. Heb jij een eigen merk en wil je graag aan de dierproefvrije lijst worden toegevoegd? Neem dan contact met mij op om te zien of je aan de voorwaarden voldoet. Twijfel je of een merk dierproefvrij is of niet? Stuur me dan ook gerust een berichtje zodat ik contact met ze kan opnemen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *