Dierproefvrijnl

Heb jij al de overstap gemaakt naar de dierproefvrije lifestyle? Of ben je erover aan het denken? Wat super goed! De dieren zullen je dankbaar zijn <3

Naast het gebruiken van dierproefvrije cosmetica en schoonmaakmiddelen zijn er natuurlijk altijd nog meer manieren om je in te zetten voor de dieren. Zie hieronder een lijst van bijzondere mensen en stichtingen die zich dagelijks super hard inzetten voor de dieren. Je kunt ze helpen door bijvoorbeeld een donatie over te maken of hun berichten te delen online, zodat hun bereik zo groot mogelijk wordt. 

✰ Stichting Proefdiervrij

Dagelijks worden er meer dan 1200 proefdieren gebruikt voor onderzoek. Bijna een half miljoen per jaar. Dit moet anders! Stichting Proefdiervrij gelooft in een toekomst zonder dierproeven. Elke dag werkt het team met hart en ziel aan het dichterbij brengen van dit ideaal. Zo financieren zij baanbrekend onderzoek en informeren zij publiek, wetenschappers en studenten over proefdiervrije innovatie. Ook werken zij samen met wetenschap, overheid en het bedrijfsleven. De stichting beschikt over getallen en inzichten die enorm van belang zijn bij de transitie naar een proefdiervrije wereld, iets wat voor mij enorm van waarde is. Deze stichting staat los van mij, maar ik kan deze natuurlijk niet vergeten te vermelden op mijn website. Je kunt de stichting helpen door bijvoorbeeld een donatie over te maken, waardoor zij hun onderzoek in de toekomst kunnen blijven voortzetten. Onderstaande knop verwijst direct door naar de donatiepagina van Proefdiervrij. Naast doneren zijn er natuurlijk ook nog andere manieren waarop je kunt helpen, denk aan het ondertekenen van petities of het bewustzijn rondom dierproeven te vergroten. Neem zeker een kijkje op de website voor alle belangrijke informatie!

 

 

banner stichting proefdiervrij met logo

✰ Stichting Dierenopvang Savanah

Stichting Dierenopvang Savanah is een initiatief van Marc Housen. De stichting heeft als doel om mishandelde, verwaarloosde en afgedankte dieren te redden, op te vangen en te verzorgen. Samen met enkele vrijwilligers geven zij deze dieren een tweede kans. 

Ik kom zelf al een aantal jaar bij dierenopvang Savanah en de stichting heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik kom natuurlijk wel vaker verschrikkelijke beelden tegen van bijvoorbeeld de bioindustrie, maar deze dieren in het echt zien heeft op mij een indruk gemaakt die ik moeilijk uit kan leggen. Marc heeft zoveel liefde voor zijn dieren en hij gaat pas slapen 's avonds als hij weet dat alle dieren veilig op hun nachtplek zijn. Zo heeft hij over de 300 kippen en ja, deze telt hij allemaal!cover marc housen

✰ Stichting Caviaopvang de Reddertjes

Stichting Caviaopvang de Reddertjes is een opvang van Indra en haar dochter Nina, die zich sinds 2016 enorm hard inzetten voor cavia's. Veel van deze cavia's hebben een traumatisch verleden en zijn bijvoorbeeld verwaarloosd of afgedankt. Bij de opvang staan Indra, Nina en hun vrijwilligers dag en nacht klaar voor deze dieren. Hier kunnen ze in alle rust herstellen en krijgen ze de ruimte die ze nooit eerder hebben gehad. 

Ook met deze stichting ben ik al een aantal jaar bekend, ik heb hier zelf dan ook meerdere keren cavia's geadopteerd. Ook Patty, die al vaker op mijn TikTok voorbij is gekomen, komt uit deze opvang! Er wordt per cavia gekeken naar de wensen en behoeften van het diertje en aan de hand hiervan wordt de cavia beschikbaar gesteld voor adoptie of blijft hij/zij permanent in de opvang wonen. 

cover indra