Dierproefvrijnl

Hi! Ik ben Serah, 20 jaar oud en ik post sinds mijn 14de al online over dierproefvrije cosmetica. Jaarlijks moeten er nog veel dieren onnodig lijden in pijnlijke onderzoeken en testen, en dit moet anders! Ik heb twee van mijn grootste passies, dierenwelzijn en beauty, gecombineerd en ik hoop zo deze generatie te kunnen inspireren om diervriendelijke keuzes te maken. Op mijn website en social media kanalen vind je alle stappen uit je verzorgingsroutine terug, met genoeg dierproefvrije opties.

Kijk gerust eens rond en laat je inspireren door wat de dierproefvrije wereld je allemaal te bieden heeft! Zie je bepaalde merken nog niet tussen de lijst staan? Dit kan omdat ik nog contact met ze aan het opnemen ben. Ik vermeld alleen merken op de lijst waarvan ik zeker ben dat ze geen dierproeven gebruiken, op geen enkel punt in hun productieproces. Verschillende merken claimen namelijk dierproefvrij te zijn omdat ze zelf niet op dieren testen, maar betalen vervolgens wel derde partijen om dit voor hun te doen. Zo zijn er nog genoeg 'omwegen' die merken nemen om toch op dieren te kunnen testen. Voor verdere informatie verwijs ik je graag door naar crueltyfreekitty.com, naar mijn mening een van de meest betrouwbare bronnen op het gebied van dierproefvrije (en vegan) cosmetica.

Wanneer beschouw ik een merk als 'dierproefvrij'?

Wanneer beschouw ik een merk als dierproefvrij? Ook hier houd ik het stramien aan van crueltyfreekitty.com. Ik beschouw een merk dierproefvrij als:

  • Het merk zelf zowel de eindproducten evenals de ingrediënten niet op dieren test.
  • De leveranciers van het merk zowel de eindproducten als de ingrediënten niet op dieren testen.
  • Derde partijen zowel de eindproducten als de ingrediënten niet op dieren testen.
  • Het merk niet op dieren test waar dit wettelijk verplicht is.

Vegan & Moederbedrijven

Let op; dierproefvrij betekent niet gelijk dat een product of een merk ook vegan is, en andersom geldt hetzelfde. Alle merken die ik in mijn lijst meeneem zijn dierproefvrij, hoewel veel van deze producten ook vegan zijn, hoeven ze dat niet allemaal te zijn. 

Ook kan het zijn dat bepaalde merken op de dierproefvrije lijst nog onder moederbedrijven vallen die ik niet als dierproefvrij beschouw. Omdat ik deze lijst zo uitgebreid mogelijk wil maken en voor iedereen toegankelijk, heb ik er voor gekozen om deze merken toch aan mijn lijst toe te voegen. Voor mij is belangrijk dat het merk zelf geen gebruik maakt van dierproeven op geen enkele manier, en dus aan bovenstaande eisen voldoet. Het is uiteraard jouw eigen keuze of je deze merken wil supporten of niet. 

Welke merken testen dan wel op dieren?

Ik krijg vaker de vraag; "Maar welke merken testen dan wel op dieren?". Zoals hierboven vermeld zijn merken er vaak onduidelijk over of proberen ze er met valse claims onderuit te komen. Op de aparte pagina 'pas op' zie je alle merken die ik persoonlijk vermijd, dit kan zijn omdat ze bewezen op dieren testen, ze anderen de opdracht geven om vóór hun de proeven uit te voeren of simpelweg zwijgen over hun dierproefvrije status. Ik stuur regelmatig reminders maar sommige merken kiezen ervoor om niks los te laten over hun positie tegenover dierproeven. Omdat ik dit erg verdacht vind, worden deze merken ook toegevoegd aan de 'pas op' lijst. 

Disclaimer

Ik ben geen stichting. Ik ben onderzoek gaan doen naar de dierproefvrije status van merken omdat ik zelf wilde weten welke merken dierproefvrij zijn en welke niet, en ik deel simpelweg mijn bevindingen met jullie om het dierenwelzijn hopelijk zo iets te kunnen verbeteren. Alle conclusies die ik trek zijn voortgekomen uit online onderzoek dat ik zelf heb uitgevoerd, en door contact op te nemen met dierproefvrije instanties en de betreffende merken zelf. Ik ga uit van de eerlijkheid van merken en ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele valse informatie die zij verspreiden. 

X Serah