Dierproefvrijnl

Wist jij dat make-up kwasten vaak gemaakt worden van dierenharen? Zo worden veel make-up kwasten gemaakt van haren van bijvoorbeeld eekhoorns, nertsen, geiten of paarden. Sommige merken claimen alleen 'afvalproducten' hiervoor te gebruiken, andere merken houden hiervoor specifiek dieren in een lab. Dit gaat er vaak pijnlijk aan toe omdat de kwaliteit van de haren zo goed mogelijk behouden moet blijven. Gelukkig zijn er steeds meer merken die enkel synthetische kwasten in hun assortiment aanbieden, hier heeft dus geen dier voor hoeven te lijden. Zie hieronder drie van mijn favoriete merken die vegan kwasten aanbieden en daarnaast ook nog eens 100% dierproefvrij zijn.

ELF

ELF is een dierproefvrij merk dat onder andere verkrijgbaar is bij Douglas. Naast dierproefvrij is het gehele assortiment van het merk ook nog eens vegan, en dus ook de make-up kwasten. ELF produceert enkel synthetische vegan make-up kwasten. Ze zijn zowel in sets als los te vekrijgen, en vaak tegen een betaalbare prijs. Het is een erg toegankelijk merk wat de laatste jaren steeds populairder is geworden, waarschijnlijk heb je het wel eens voorbij zien komen op TikTok of Instagram.

elf kwasten

Real Techniques

Real Techniques is een merk dat make-up tools aanbiedt, zoals kwasten en beauty blenders. Het is een merk dat ik zelf al een aantal jaren gebruik, en ik kan er niet meer zonder! De kwaliteit van de producten is erg goed en laat mijn make-up er mooi uit zien. Real Techniques is verkrijgbaar bij verschillende winkels, zoals bijvoorbeeld Douglas, Kruidvat of Etos. Je betaalt er iets meer voor maar dit zie je wel terug in de kwaliteit, vooral de foundation kwasten zijn onmisbaar voor mij!

real techniques

Ecotools

Ecotools is een dierproefvrij en vegan merk dat daarnaast ook nog eens is gecertificeerd door Peta. Net als de andere twee merken zijn de kwasten zowel verkrijgbaar in sets als los. Het merk is onder andere verkrijgbaar bij Douglas, Zalando en Bol. Naast kwasten verkopen ze ook beautyblenders en accesoires voor in bad/douche, zoals scrubhandschoenen, body brushes en gezichtsrollers.

ecotools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *