Dierproefvrijnl

Het is weer eerder donker en de koude dagen staan voor de deur. Veel mensen ervaren gedurende deze periode een herfst- of winterdip. Het is daarom extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen de komende tijd. Maar waar begin je nu eigenlijk?

 

Eén keer per week een oliebehandeling voor je haar

Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Er zijn verschillende soorten oliën die enorm veel voordelen kunnen hebben voor jouw haar, denk aan kokosolie, arganolie of rozemarijn olie. Eén keer per week een olie ‘maskertje’ gebruiken kan de gezondheid van jouw haar enorm verbeteren. Hoe doe je dit nu? Ik voeg persoonlijk 1 à 2 uur voordat ik mijn haren ga wassen olie toe aan mijn hoofdhuid, dit masseer je vervolgens met je vingers of met een scalp massager in en dit laat je intrekken. Na 1 à 2 uur te hebben gewacht was je het uit, en je haar heeft meteen een boost gehad! Wel raad ik aan om 2 keer shampoo aan te brengen en hierna een hydraterende conditioner, zodat je zeker weet dat alles is uitgespoeld.

cover haarolie, dierproefvrij

Skincare en bodycare

In de winter heb je sneller last van een droge huid. Je kunt je skin- en bodycare hierop aanpassen door voedende en hydraterende crèmes te gebruiken. Zie hieronder wat van mijn persoonlijke aanbevelingen. Tip; vergeet ook geen moisturizer op de doen na het douchen!

cover moisturizer, dierproefvrij

Scrubben

Bij een droge huid komen dode huidcellen kijken. Hoe verwijder je deze? Door te scrubben! Handen, armen, benen, voeten en hoofdhuid, je lichaam kan op zijn tijd wel een scrubbeurt gebruiken! Een extra voordeel; na het scrubben trekt je moisturizer extra goed in waardoor je je weer helemaal als nieuw voelt. Tip; ook een drybrush kan hetzelfde effect hebben en goede resultaten opleveren.

 

Nagelolie

Of je nu gel, acryl of ‘normale’ nagellak draagt, elk product blijft het beste en het langste zitten op een gezond nagelbed. En een gezond nagelbed = een gehydrateerd nagelbed. Dit onderhoud je door meerdere keren per dag een nagelolie aan te brengen op je nagelriemen en aan de onderkant van je nagels.

cover nagelolie

Lipscrub + Lipmasker

Met een lipscrub houd jij je lippen in ideale conditie. Het verwijdert de dode huicellen van je lippen waardoor ze gladder én zachter worden. Breng hierna een lipmasker aan en je lippen zijn perfect gehydrateerd. Een lipmasker dat de laatste tijd erg viraal is gegaan is het Laneige Lip Sleeping Mask, echter voldoet deze niet aan mijn dierproefvrije eisen. Gelukkig zijn er ook dierproefvrije alternatieven; hieronder zet ik wat suggesties voor je op een rijtje.

cover lipcare, dierproefvrij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *