Dierproefvrijnl

In de eerste maand van het nieuwe jaar zijn er meteen al 3 nieuwe merken toegevoegd aan de dierproefvrije lijst. Super goed nieuws, want zo zijn er meer dierproefvrije opties om uit te kiezen! Alle drie de merken voldoen aan de ‘cruelty free 5’, de vijf dierproefvrije eisen die ik aanhoud om te verifiëren of een merk daadwerkelijk dierproefvrij is. Voor meer informatie over mijn dierproefvrije eisen, kijk hier. 

  1. Louis Widmer

Louis Widmer is een Zwitsers merk dat gespecialiseerd is in huidverzorgingsproducten en dermatologische producten. Hun productassortiment omvat verschillende huidverzorgingsproducten, waaronder reinigingsmiddelen, crèmes, lotions, zonnebrandmiddelen en anti-agingproducten. De formules zijn vaak ontwikkeld met aandacht voor gevoelige huidtypes, en sommige producten zijn specifiek bedoeld voor mensen met huidproblemen zoals eczeem of acne.

Het merk staat bekend om het gebruik van wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten en technologieën om effectieve en veilige huidverzorgingsproducten te produceren. Het is populair in Europa, vooral in Zwitserland, waar het zijn oorsprong heeft.

Louis Widmer gebruikt uitsluitend synthetische en plantaardige grondstoffen. Een uitzondering zijn enkele producten met bijenwas of chitosan (een zeemineraal).

2. Gisou

Gisou is een haarverzorgingsmerk dat is opgericht door Negin Mirsalehi, een Nederlandse influencer en ondernemer. Het merk is de afgelopen tijd enorm populair geworden, misschien dat je het weleens voorbij hebt zien komen op TikTok of Instagram! Een van de bekendste producten is de Honey Infused Hair Oil, een verzorgende olie voor je haren. Naast de haarolie biedt Gisou ook andere haarverzorgingsproducten, zoals shampoos, conditioners en haarmaskers, allemaal met honing als een belangrijk bestanddeel. (Let op; de haarverzorging van Gisou is dus niet vegan!)

3. Zendium

Op het gebied van mondverzorging zijn er helaas nog veel merken die gebruik maken van dierproeven, dus op het moment dat een merk kiest voor een dierproefvrij beleid ben ik hier extra blij mee. Onlangs is Zendium toegevoegd aan mijn dierproefvrije lijst. Zendium is een tandpastamerk dat bekend staat om zijn focus op mondgezondheid en het gebruik van natuurlijke enzymen in de formules. Het merk is gecertificeerd door Peta en verkrijgbaar bij verschillende lokale drogisterijen, zoals Kruidvat. 

Hopelijk volgen er in de toekomst nog veel meer merken die kiezen voor dierproefvrij! De actuele dierproefvrije lijst is ook op mijn website terug te vinden, onderverdeeld per categorie van jouw verzorgingsroutine. Deze categorie kan je bovenaan de website terugvinden in het hoofdmenu!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *