Dierproefvrijnl

 

Welkom bij Dierproefvrijnl! Dierproefvrijnl is een Nederlands platform waarop je alle relevante diervriendelijke informatie en merken bij elkaar vindt. Onder elke hoofdcategorie bovenaan de website vind je genoeg dierproefvrije opties terug per onderdeel van jouw verzorgingsroutine. Mijn doel is om jou te helpen een volledig diervriendelijke verzorgingsroutine op te stellen, van haarverzorging, tot huidverzorging tot nagels. Kijk gerust eens rond en laat je verrassen door wat de dierproefvrije wereld je allemaal te bieden heeft!

Zie je bepaalde merken nog niet tussen de lijst staan? Dit kan omdat ik nog contact met ze aan het opnemen ben. Ik vermeld alleen merken op de lijst waarvan ik zeker ben dat ze geen dierproeven gebruiken, op geen enkel punt in hun productieproces. Veel merken claimen namelijk dierproefvrij te zijn, maar betalen vervolgens wel derde partijen om dierproeven vóór hun uit te voeren. Zo testen ze zelf niet op dieren (vandaar dit statement) maar betalen ze wel anderen om het voor hun te doen. Zo zijn er nog genoeg andere slimme 'omwegen' die merken nemen om toch nog op dieren te testen, en dit moet anders! Ik verwijs ook graag door naar crueltyfreekitty.com, deze website staat los van mij, maar is wat mij betreft een van de meest betrouwbare bronnen op het gebied van dierproefvrije (en vegan) cosmetica.

Wanneer beschouw ik een merk als ‘dierproefvrij’?

Wanneer beschouw ik een merk als dierproefvrij? Ook hier houd ik het stramien aan van crueltyfreekitty.com. Ik beschouw een merk dierproefvrij als:

Vegan & Moederbedrijven

Let op; dat een bedrijf dierproefvrij is betekent niet dat het ook gelijk vegan is, en andersom geldt hetzelfde. Omdat ik deze lijst zo uitgebreid mogelijk wil maken en daarnaast ook voor iedereen toegankelijk, staan er ook merken op de lijst die niet (volledig) vegan zijn of die moederbedrijven hebben die nog op dieren testen. Ik kijk dus puur naar het productieproces zelf van het betreffende merk en of hier geen dierproeven aan te pas komen, en als dit het geval is worden ze aan mijn lijst toegevoegd.

Kijk op je gemak eens rond en laat je inspireren door de verschillende lijsten met dierproefvrije merken. Bij vragen ben ik via mijn e-mail adres te bereiken, ga hiervoor naar de pagina "contact". Ook ben ik terug te vinden op social media onder de naam @dierproefvrijnl.

Liefs Serah! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *