Dierproefvrijnl

Ik krijg vaak de vraag; "Wanneer is een merk nu dierproefvrij?" Dierproeven kunnen op verschillende niveaus plaatsvinden, daarom is het belangrijk om naar het gehele productieproces van het betreffende merk te kijken. Sommige merken voeren bijvoorbeeld zelf geen dierproeven uit, maar betalen vervolgens wel anderen om dit voor hun te doen. Zo claimen ze zelf dierproefvrij te zijn, terwijl er wel dierproeven plaatsvinden in hun productieproces, namelijk via derde partijen. Dit is één van de vele manieren waarop merken jou proberen te misleiden.

Wanneer beschouw ik een merk als dierproefvrij? Ik beschouw een merk dierproefvrij als:

Om de dierproefvrije status van merken te bevestigen aan de hand van bovenstaande punten, neem ik direct contact op met het betreffende merk. Ik stuur ze een vragenlijst door waar deze punten in terugkomen. Ik ben met deze manier van onderzoeken begonnen omdat ik dit zelf graag wilde weten, en ik deel dus op deze manier mijn bevindingen met jullie. Ik ga uit van de eerlijkheid van merken en bij twijfel neem ik een merk niet mee in mijn dierproefvrije lijst.

Vegan & Moederbedrijven

Let op; dierproefvrij betekent niet gelijk dat een product of een merk ook vegan is, en andersom geldt hetzelfde. Alle merken die ik in mijn lijst meeneem zijn dierproefvrij, hoewel veel van deze producten ook vegan zijn, hoeven ze dat niet allemaal te zijn.

Ook kan het zijn dat bepaalde merken op de dierproefvrije lijst nog onder moederbedrijven vallen die ik niet als dierproefvrij beschouw. Omdat ik de lijst zo uitgebreid mogelijk wil maken en voor iedereen toegankelijk, heb ik er voor gekozen om deze merken toch aan mijn lijst toe te voegen. Voor mij is belangrijk dat het merk zelf geen gebruik maakt van dierproeven op geen enkele manier, en dus aan bovenstaande eisen voldoet. Het is uiteraard jouw eigen keuze of je deze merken wil supporten of niet.

Heb jij vragen over de dierproefvrije status van een bedrijf en zou je graag weten of ze aan de eisen voldoen? Laat dit me vooral weten via e-mail of social media zodat ik contact met ze kan opnemen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *