Dierproefvrijnl

Een goede haarverzorgingsroutine samenstellen die precies past bij jouw type haar kan af en toe nog best lastig zijn. Hieronder vind je 5 minimale tips die je toe kan passen in jouw routine en waar elke haarsoort van kan profiteren;

  1. Eén keer per week een oliebehandeling aan je routine toevoegen. Olie heeft veel voordelen voor je haar en stimuleert een gezonde haargroei. Het liefste voeg ik zelf olie toe aan mijn haren zo’n 1-2 uur voordat ik het ga wassen, en dit één keer per week. Er zijn enorm veel soorten oliën die veel voordelen voor je haar hebben zoals rozemarijnolie, kokosolie of arganolie. 
  2. Gebruik een microvezel handdoek of een t-shirt om je haren te drogen. Een 'normale' handdoek kan erg grof zijn en, vaak onbewust, schade toebrengen aan jouw haar. Een microvezel handdoek is veel subtieler en deze is onder andere te verkrijgen bij de Action, Hema of H&M.
  3. Wring je haren goed uit voordat je conditioner aanbrengt. Dit is iets wat ik zelf jaren fout heb gedaan! Na het uitspoelen van mijn shampoo ging ik meteen door naar de conditioner, en deze bracht ik aan op mijn (veel te natte) haren. Bij het eerst uitwringen van het overtollige water in je haren trekt de conditioner veel beter in en zul je betere resultaten zien.
  4. Slaap nooit met nat haar! Je haar is erg kwetsbaar als het nat is. Als je in slaap met je natte haren over je kussen beweegt, kan je haar breken of uitvallen. Daarnaast kan het water uit je haar in je kussen trekken, en dit creëert een ideale omgeving voor bacteriën. Het kan dus ook nog een onnodig risico op infecties creëren. Nog een tip; borstel je haar ook niet als het nog nat is! Gebruik liever een brede kam en borstel het op een later moment. 
  5. Hitte minimaliseren en hittebescherming gebruiken. Zelf probeer ik het gebruik van hete styling tools te minimaliseren tot één keer per week. Gelukkig zijn er veel alternatieven om (gedurende de nacht) je haren te stylen met tools zonder hitte. Als je dan toch hitte gebruikt, zorg dan voor passende bescherming om de schade zoveel mogelijk te minimaliseren.

Ben jij nou op zoek naar dierproefvrije haarverzorging? Op mijn website onder de categorie ‘haircare’ vind je een lijst terug met allerlei dierproefvrije haarverzorgingsmerken. Of klik hier op Haircare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *