Dierproefvrijnl

Je ziet het steeds vaker; beroemdheden zoals zangers of influencers die een eigen cosmeticamerk beginnen. Gelukkig kiezen dit soort merken steeds vaker voor de dierproefvrije route. Ben jij benieuwd welke ‘celebrity-brands’ dierproefvrij zijn? Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

  1. Rhode. Het bekende merk van Hailey Bieber is de laatste tijd enorm populair geworden op social media. Rhode richt zich op het aanbieden van hoogwaardige skincare-producten die zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de huid te versterken. Vooral de peptide liptints zijn enorm trending op TikTok, op Coachella dit jaar was er zelfs een Rhode “booth” waar je Rhode  lipproducten uit de ‘muur’ kon halen en foto’s kon maken.
  2. R.e.m. beauty en Ariana Grande fragrances. R.e.m. beauty en Ariana Grande fragrances zijn twee merken van popster Ariana Grande. Ze brengt inmiddels al een aantal jaar betaalbare, dierproefvrije parfums op de markt, deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Douglas. R.e.m. Beauty is het nieuwste make-up merk van Ariana dat verkrijgbaar is bij de Sephora.
  3. Kylie Skin, Kylie Cosmetics en Kylie fragrances. De Kardashians en Jenners hebben inmiddels al heel wat merken op de markt gebracht, zo ook Kylie. Kylie Skin en -Cosmetics staat al een tijdje op de dierproefvrije lijst. Ze heeft sinds kort ook haar eerste parfum uitgebracht, die gelukkig ook dierproefvrij is! Alle drie de merken zijn verkrijgbaar bij Douglas.
  4. Nimya. Nimya is het beautymerk van Nikkie de Jager. Nikkie is door de jaren heen super bekend geworden als make-up artist en -influencer. Ze heeft inmiddels zo’n 14,5 miljoen abonnees op Youtube en is wereldwijd bekend. Ook Nikkie heeft haar eigen merk op de markt gebracht, namelijk Nimya. Het merk is verkrijgbaar bij Douglas en op Nimya.com.
  5. Selfless by Hyram. Hyram is bekend als huidexpert en maakt video’s over huidverzorging op zijn YouTube-kanaal die enorm goed worden bekeken. Hij heeft zijn eigen merk opgericht met skincare die met veel zorg en toewijding is samengesteld. Het merk is verkrijgbaar op cultbeauty.com.
  6. Jeffree star cosmetics. Dit merk is opgericht door internetpersoonlijkheid Jeffree Star. Naast make-up brengt Jeffree ook skincare producten op de markt die dierproefvrij én vegan zijn!
  7. Rare beauty. Rare Beauty is het merk van Selena Gomez dat de laatste tijd ook enorm populair is geworden op TikTok en andere social media, vooral door de liquid blushes die goed gepigmenteerd zijn. Rare Beauty biedt een breed scala aan make-upproducten, waaronder foundations, concealers, de bekende blushes, lipsticks, oogschaduws, en meer. De producten zijn ontwikkeld met een focus op diversiteit en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan tinten om alle huidtinten te kunnen bedienen.Ook Rare Beauty is 100% vegan en dierproefvrij.
  8. Fenty skin en Fenty beauty. Fenty Skin en Fenty Beauty zijn beide merken die zijn opgericht door de bekende zangeres en ondernemer Rihanna. Het merk is vooral bekend om zijn inclusiviteit, met een breed scala aan producten die geschikt zijn voor alle huidtinten en -types. De lancering van Fenty Beauty werd geprezen vanwege de introductie van 40 verschillende tinten foundation (later uitgebreid naar 50), wat de norm voor diversiteit in de cosmetica-industrie aanzienlijk heeft verhoogd.
  9. Florence by mills. Florence by Mills is een schoonheids- en huidverzorgingsmerk dat is opgericht door de Britse actrice Millie Bobby Brown. Het merk richt zich op jonge consumenten en biedt producten die zijn ontworpen om eenvoudig en effectief te zijn. Florence by Mills legt de nadruk op schoonheids- en huidverzorgingsproducten die veilig, veganistisch, en dierproefvrij zijn.
  10. Billie Eilish fragrances. Zangeres Billie Eilish lanceerde haar eerste parfum genaamd "Eilish," in november 2021. Misschien heb je ze wel eens zien staan in de Douglas, inmiddels heeft ze meerdere varianten gecreëerd. De parfum werd door zowel fans van Billie als parfumliefhebbers enorm goed ontvangen. 

Banner Beroemdheden 2, dierproefvrije merken, dierproefvrije parfum

*De foto's zijn afkomstig van internet en eigendom van de merken zelf.